Saya jual baju Robocar Poli | Wonderful motherhood
Wonderful motherhood

Wednesday, October 28, 2015

Saya jual baju Robocar Poli

Sticky post (Kindly scroll down for any recent post)

Semua entri lama berkaitan Robocar Poli kita dh delete, dan save 1 je entry supaya tak pening (in future kalau nak beli baju Robocar Poli jgn segan-segan contact kita ye sebab takut tak sempat nak update kat blog).

Baju Robocar Poli yg kita jual Insya Allah high quality, 100% cotton sesuai pakai bawa berjalan-jalan (pairkan dengan jeans, cargo pants...or ape-ape yg sesuai). Rasa ada few customers beli pakaikan baju ni masa birthday anak mereka (dah tentu birthday theme Robocar Poli). Sorry takde gambar sebab kita pun bukan pe takut dengan isu gambar budak-budak (pedophilia), so to be fair takde gambar kanak-kanak pakai baju Robocar Poli as testimonial

1. Shopping guideline

  • SILA BACA DETAILS / CAPTIONS. Harga, ukuran semua dah letak
  • HARGA DAH BEST PRICE, sy jumpa market price RM33. So kalau harga sy beri RM25 anda minta lg diskaun…krik krik krik minta maaf tak dapat nk bagi
  • SILA UKUR DAN COMPARE DENGAN SIZE UNTUK MEMUDAHKAN URUSAN
  • Kindly measure before purchase as once sold, no return.
  • Supplier recommendation serve as guideline
  • Recommended to hand wash the shirt (untuk elakkan printing/ corak tercabut). However, my personal experience ok je basuh mesin, corak ok je. tp untk yg nk jaga baju hand wash la ye
  • POSTAGE ONLY ON EVERY SATURDAY since I am not a fulltime online seller (except 1st Saturday xde postage sbb poslaju tutup)
  • Siapa cepat dia dapat...(paling lama reserve 24 jam dari mula order, kalau lps 24 jam senyap kita kira cancel)
  • Nak order sila WA +60129079245 (STRICTLY NO CALL)
  • NO URGENT ORDER…cth anda nk pakai hari khamis, dan masa tu anda WA saya hari isnin petang. Plg cepat sy pos hari selasa, kalau rabu xsempat sampai camne? Again sbb skrg heavily pregnant sy tak amik urgent order sebab pos office paling dekat dgn tempat kerja adalah 1.5km (perjalanan pergi balik). Dan takde staff nak tolong sbb sole proprietorship. Selagi ada permintaan, kita akan jual dan Insya Allah masa pantang (EDD 10/10/15) husband akan tolong pos seminggu sekali iaitu hari Sabtu
  • Kalau nk pakai urgent kita akan bg link another seller (design lain, harga lain, tapi still baju Robocar Poli…tapi again sbb kita tak dapat nk cater URGENT ORDER tak salah kan kita bg option untk korg)


2. Jual tak barang lain selain shirt Robocar Poli?
At the moment only shirt.

Actually I purchased Robocar Poli shirt with jeans like below for my kids



However, not decided to sell it because
-it come on its own pair (shirt saiz 120, seluar pun untk saiz 120 – tak boleh request seluar kecik, baju besar)
- takde tempat letak tali pinggang/ tali cerut kat seluar tu (my kids esp the first one is consider kecil..so bila pakai sedikit londeh..saiz supplier bagi as guideline, sy tak berani nanti mommies sume bising awat seluar besaq?)

Barang lain, mcm toys tidakle..kalaua ada update kat IG/FB tu pun sebab kita order barang lain tp dpt brg lain (ok kita ada kena tipu ngan supplier, so dr simpan kita jual)


3. Baju ni ori ke?
Ha…ni saya tak tau nk jawab..satu tu memang Made in China (kang terus tak pandang Made in China, pdhal hakikatnya baju Uniqlo, H&M tu banyak made in China / India / Bangladesh tau). Then toy Robocar Poli yang berlumba-lumba orang jual tu pun ori ke?




The above 2 designs Made in China. However I can rest assured that it is good quality because
- 100% cotton, comfortable for kids
- I recommend to hand wash sbb takut printing atas baju tu hilang…but myself sendiri basuh masuk mesin, and so far takde masalah..the print is still there
- Pernah beli baju anak ada printing ni, kdg lipat-lipat je pun dah melekat..tapi baju robocar poli made in china ni ok..lipatla macam mana…corak printing tu takde melekat




The other 9+1 design (termasuk shirt Amber) gambar atas ni , I do understand that it all the way from Korea (so I assume original). Baju Amber ada lagi 3 helai tapi size 110 sahaja dan tak akan restock sbb kurang sambutan.



Lagipun tag ada tulis Roi Visual Korea (sorry kita tak reti baca tulisan Korea..kalau tgk cartoon kat ending ada tulis Roi Visual). Then siap stated harga in won 24,500 (which equivalent to RM80. Quality wise memang tip top…so bolehla assume original kot

4. Kenapa harga Korea and Made in China sama?
Kang jual yang Korea (assume ori) ni mahal korang nak beli ke sampai RM80 ? Harga sama sebab kita dah calculate, bolehla untung sikit-sikit wat cover business kecil-kecilan ni.

Harga setakat sampai batch 4 ni RM25, tapi in future depends pada currency exchange juga (sbb import ye)

READY STOCK BAJU ROBOCAR POLI (AS 17/9/2015)



Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robocarpoli blue 

Size 110 
Measurement (in cm)
Bust 33.5*2
Length 45
Supplier recommendation :4-5 year


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robocarpoli red 

Size 100
Measurement (in cm)
Bust 32*2
Length 42
Supplier recommendation :3-4 year

Size 110 
Measurement (in cm)
Bust 33.5*2
Length 45
Supplier recommendation :4-5 year


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robo Blue

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robo Orange

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Size 120
Measurement (in cm)
Shoulder 29
Bust 72
Length 47
Supplier recommendation :4-5 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robo Red

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Robo Green

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Size 120
Measurement (in cm)
Shoulder 29
Bust 72
Length 47
Supplier recommendation :4-5 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Roy Poli Yellow

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Roy Poli Blue

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Roy Green

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm



Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Poli Red

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


Price RM 25 (only shirt, no pant)
Material : 100% Cotton

Code: Heli Dark Blue

Size 100
Measurement (in cm)
Shoulder 24
Bust 64
Length 41
Supplier recommendation : 2-3 years

Size 110
Measurement (in cm)
Shoulder 25
Bust 68
Length 45
Supplier recommendation :3-4 years

Supplier note : size error +-2cm


For those interested, kindly WA +60129079245 mention code and quantity (printscreen also acceptable). Reservation only for 24 hours and no payment after 24 hours order will be cancelled. Please be responsible buyer.

Previously ada size 130 (untuk budak dalam 5-6/ 6-7 depends on kids jugak) dan 95 (the smallest size) tapi this batch tak restock atas sebab tertentu. Walau apapun kalau ada permintaan kita akan cuba restock, cuma tak sure cepat atau lambat (sbb dah hujung pregnant ni letih memanjang...so nk order sume ni kena buat costing and so on, lgpun tak tahu bersalin awal ke, on time ke, lambat ke...nk kena monitor gak baju tu satu hal lagi)

Untuk yang lebih updated (sbb lebih active di IG dan FB) boleh refer



Kita letak sikit testimonial customer ye


15 comments:

  1. salam singgah dan follow sini ea :)

    ReplyDelete
  2. cantik baju dia .. budak2 suka ni
    singgah & follow 130

    ReplyDelete
  3. Salam kenal dari blog uzu, kisah emas putih
    Jom singgah blog : Nurfuzie.com

    ReplyDelete
  4. saw blog awak at BW Emas Putih :) aww nice cloth for kids you selling ! All the best ya (Y)

    ada masa do visit my blog too :) thanks :D

    www.marcsjy.com

    ReplyDelete
  5. Hai. Blogwalking dari EmasPutih. Follow sini #131. Jemput ke blog saya - http://akuyangpostkauyangpanas.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. Bagus jualan...
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete
  7. nice :)

    PG singgah blogwalking dari blog Emas Putih :)
    Salam perkenalan ya ;)

    www.mrsyatie.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. wahh, ni kalau tunjuk anak buah ni confirm dia nak. sekrang asyik nak ultraman je sampaikan baju ultraman kena beli banyak, kalau tak, takmau pakai baju. hahaha

    Blogwalking dari Blog Kak Uzu (EmasPutih) :D

    Alja no 28 (www.cahayapermata.my)

    ReplyDelete
  9. Salam...good luck sis.jln2 blogwalking untuk hri ni kejap ;) dr blog emas putih....selamat Hari Raya Haji...sy follower ke135 di sini ..

    http://ilovebunga89.blogspot.my/

    ReplyDelete
  10. Salam Perkenalan dear..menyinggah dari segmen EmasPutih..done folo :D

    ReplyDelete
  11. sana sini budak2 pakai n main mainan robocar poli ni... amber dan heli tu mmg cute bangat!!

    ReplyDelete
  12. wow. ijat lom ada baju robocar poli.
    lom sempat carik baju baru utk ijat :)
    memang trending robocar poli ni...

    ReplyDelete
  13. my son minat robocar, nanti nak tengok lagi kot masih ada

    ReplyDelete

 
Blog Widget by LinkWithin