Wonderful motherhood

Tuesday, January 26, 2016

Nak berniaga di Instagram?

Kalau dulu ambil nasi lauk ikan/ ayam dan sayur baru RM4-5, skrg dh kena br RM7. Ini hakikat kenaikan dlm harga brg, makan pakai esp yg duduk dan kerja di KL dan Selangor.

Itu belum cerita tambang LRT, ERL yg jugak naik

Gaji? Kalau yg bernasib baik dpt increment few percent.

So, dlm hati berkira-kira nk berniaga kecil-kecilan. Kalau takut nak berniaga modal boleh je start dengan dropship. Kalau yang pandai buat kek, roti dsb pun blh gak start jual kek dan desset

Idea dah ada lps tu, tak tahu nk start kat mana. Takut nak jual takde orang beli. Nak gi kelas belajar tak sempat takpun sbb ada anak kecil lagi.

Penyudahnya idea berkubur sambil merintih bila nak ada duit lebih sikit.

Tapi sekarang tak perlu kuburkan cita-cita dan keinginan nak berniaga tu. Sebabnya boleh belajar secara santai dengan DVD Revolusi Instagram. Ada banyak tips termasuk posting berjadual, gandakan duit dengan Instagram dan tips-tips berkaitan perniagaan di Instagram. 17 module yg digarap secara santai tetapi praktikal

Ingin tahu cara dapatkan DVD meletup dan berbaloi ini. Klik di sini

Friday, January 22, 2016

Jom buat 2 kerja. Teknik Lariskan Jualan Di Instagram


Untk yg BERNIAGA dlm IG atau sedang terfikir nk buat ‪#‎2kerja‬
Jom sama-sama tambah ilmu tntg berniaga dlm IG

DVD Revolusi Instagram ini sangat sesuai buat yang
- tak de masa nak kelas / ceramah
- tak suka / pening baca buku sbb bnyk sgt tulisan
- nak belajar secara santai


Kalau ada yg berminat nak dapatkan mini ebook boleh tinggal email, nanti kita emailka free mini ebook

Tuesday, December 22, 2015

Terjebak sudah dengan 11street.my

This is not sponsored post. But basically sharing some thing good *where you can buy things cheaper and less hassle for parking and so on*

I heard about 11street.my  quite some time, but never have intention to browse it.

So when I was loking for Amsyar's clothes, I saw a good bargain from Fiffy (8 pairs for RM64 excluding shipping...). Then I looked for another website which might have better offer. And the next thing I know, I am on love with 11street *not only Fiffy clothes but also with other purchases*

Here what I like and love 11street.my

1. It offer discount coupon *of course with some term and condition*. At least the product that you want to purchase is way cheaper, silap-silap dengan free shiping lagi! Tapi diskaun ni kena download and of course ada la certain numbers of coupon



2. You can post Q&A (in case it is not clearly stated at the product description). Then you can check whether the seller already answered it or not under My Q&A History

If the seller do not answer the question, it appear as Unanswered

3. You can check other buyer comment on seller / product. This is really good, since nowadays there is tonnes of OEM product (bukan kata semua OEM tak bagus, cuma ada certain agak mengecewakan, ada jugak yang ok)


4. There is "Recently Viewed". Up to 30 Recently Viewed Products can be saved.

Maklumlah kadang excited belek barang lepas tu dah lupa. 30 tu banyak kan?

5. Tracking system. I think this is the best so far..sbb terus link kepada page "Shipping Status". So tak payah la copy nombor tracking, pstu carik website untuk tracking.

Easy peasy, sbb click je terus appear status barang kat mana


6. You can redeem your BCard point here. Not sure whether in future it will continue, because need to download. Since I have BCard, so I just redeem my point here


7. Grade and benefits. From the table it seems awesome. Since I am just new, I need to wait until my status upgraded


Last but not least, discover 11street.my by yourself and perhaps you will be hooked into it!